söndag, maj 03, 2015

shibuya crossing, tempelbesök och fotobomber

de två efterföljande dagarna höll vi oss i shoppingområdet mellan shibuya station och harajaku station. här finns en hel del seriös shopping och vi började dagen med att data upp vår shoppingplan på starbucks vid shibuya crossing. på det här lilla torget finns för övrigt en liten staty av hunden hachiko som brukade möta sin husse vid tåget varje dag efter arbetsdagens slut. även efter att husse dött fortsatte hachiko att vänta varje dag i ytterligare nio år. hunden finns för övrigt att beskåda uppstoppad (!) på national museum of nature and science i tokyo.
tokyo 2015
det tog oss åtskilliga timmar att ta oss igenom utbudet på tokyu hands, ett slags japanskt clas ohlson som har i princip allt. inklusive stegräknare i trappan.
tokyu hands, tokyo, japan 2015
sedan bar det av mot ett lite trevligare område med lägre bebyggelse och små butiker och caféer. vädret var ju inte det bästa som synes men det är ju fasligt snyggt med alla dessa paraplyer.
Foto 2015-04-08 16 17 29
tokyo 2015 Foto 2015-04-08 16 15 41
dagen efter var det sol och vi bestämde oss för att utforska den stora yoyogiparken. Yoyogi park, Tokyo, Japan_IMG_4946 IMG_4956
tur att jag inte hade läst om det stora utbrottet av denguefeber i tokyo i höstas, som tydligen härstammade från yoyogiparken ...
Yoyogi park, Tokyo, Japan_IMG_4971
bagarn hade kittat upp med ny kamera och testade en del fotoposer.
Yoyogi park, Tokyo, Japan_IMG_4961
på söndagar är parken full av människor i alla tänkbara kläder och stilar, mest rockabillytyper, men den här dagen fick jag hålla tillgodo med andreas som på denna bild fotobombar meijitemplet.
IMG_5014
meijitemplet, meiji jingu, byggdes på 1920-talet och är tillägnat kejsar meiji och kejsarinnan shoken. under deras tid vid makten förändrades japan från ett feodalsamhälle till en industrination och en av världens stormakter. under den här tiden, som kallas meijiperioden, infördes också ett demokratiskt parlament (men den riktiga makten kvarstod dock hos ett gäng inflytelserika oligarker). under andra världskriget blev templet sönderbombat men byggdes upp 1958 igen. slut på historielektionen.
Meji jingu, Yoyogi park, Tokyo, Japan_IMG_4996
inne på tempelområdet kan man skriva ner sina böner, mycket fint.
Meji jingu, Yoyogi park, Tokyo, Japan_IMG_5004 Meji jingu, Yoyogi park, Tokyo, Japan_IMG_5005
sedan krävde bagaren att få gå på ett tempurahak. så det gjorde vi. sedan luktade vi och våra kläder eau de frityr i ganska många dagar efteråt.
Foto 2015-04-08 20 13 31
vi gjorde en tidig kväll eftersom vi dagen efter skulle omgruppera oss till kyoto. på vägen hemåt blev jag fotobombad igen, denna gång av en gullig businessgubbe som tyckte jag var mycket "kawaii". alltså, jag kan inte nog betona hur mycket jag gillar den här bilden.
Business man, Tokyo, Japan_IMG_5062
stay tuned för kyoto!

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall