måndag, december 08, 2014

vi firar vår första thanksgiving på södermannagatan

jag kom på att jag har glömt visa bilderna från thanksgiving! på den här bilden ser ni vår matplanering. själva planeringen var det inget fel på, men utförandet blev lite si och så om man ska vara en aning kritisk i efterhand. jag hade en jobbrelaterad grej på dagen och föreslog att vi skulle göra all mat i förväg.
thanksgiving_liten
– snicksnack! sa calle, det här fixar vi lätt. kalkonen lagar ju sig själv.

 problemet var väl kanske att det andra inte lagade sig själv. som tex berget av potatis och sötpotatis.thanksgiving_liten
det enda som fanns att tillgå innan maten var kanderade popcorn, nötter, bubbel och vin. som tur var hann vi gå ut med informationen "ät en stödkorv" innan gästerna anlände. dock sätter fyra timmars bubblande vissa spår i folk (inklusive kocken). å andra sidan var det en faslig bra feststämning när vi väl satte oss till bords något efter 23 på kvällen.
thanksgiving_liten
thanksgiving_liten
johanna – keeper of style, all väntan till trots.
thanksgiving_liten
jag vet inte vad etikettens riddare magdalena ribbing skulle säga om att servera efterrätt klockan 01.30, men vi som var kvar njöt i fulla drag av linda lomelinos chokladtårta med kolapopcorn signerad grannskapets martha stewart aka hanna.
caramel cake, thanksgiving_liten
den må se liten och gullig ut, men i själva verket var den ett monster och räckte till efterrätt för 12 personer + glöggfika dagen efter för 6 pers + 2 portioner doggybag.

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall