söndag, augusti 30, 2015

en tur på landet

de sista dagarna på semestern hann jag med lite lantligt sommarhäng på julita och i mockfjärd. men vi tar det i ordning och då kommer julita först. vårt mål var att åtminstone få i ordning lite av vår del av trädgården för att kunna ha någonstans att vara utomhus. vi behövde bara röja upp tio års vanskötsel bara.
julita_liten
piece of cake.
julita_liten julita_liten
julita_liten
rutan trivs förbaskat bra ute på landet. här på favoritplatsen på punschverandan.
julita_liten
i själva lägenheten är det ungefär så här långt vi kommit i möblerandet. vi har tre stolar, ett bord, lite porslin och fram tills nu har vi sovit på uppblåsbar bäddmadrass. den mesta tiden har gått åt att parera min mors frågor om vi vill ha en massa grejer från dem. eftersom jag och min mor är ungefär så olika i inredningsstil det bara går (hon gillar nytt och slit och släng, gärna inhandlat på jula i dålig kvalitet) har jag vänligt men bestämt tackat nej, med varierande framgång.
julita_liten
när vi var trötta på att röja i trädgården var det bara att kvista över till våra grannar hanna och richard som precis som i stan bor lite längre ner på gatan. eller ja, gata och gata, grusväg snarare.
julita_liten
sommar i sverige = så här fint!
julita_liten
en dag fyllde hanna år. då fick det se ut såhär glamoröst ut medan man städar förrådet på sin födelsedag.
julita_liten
vad gjorde vi mer då? jo, bada.
IMG_6431_liten
kan inte påstå att jag njöt direkt. men det var ju skönt att blir ren i alla fall.IMG_6438_liten
IMG_6441_liten
en dag kom jenny med man och barn och hälsade på. så vi traskade ner till julita herrgårdsområde. pettson och findus-huset gick hem hos den yngre publiken.
IMG_6446_liten
IMG_6449_liten
medan vi gamlingar gick igång på julitamuseet och de hundratalet pelargonsorter som finns till beskådan i det gamla orangeriet.
IMG_6483_liten IMG_6486_liten växthuset, julita gård_liten
växthuset, julita gård_liten
växthuset, julita gård_liten
växthuset, julita gård_liten
IMG_6463_liten
(passade även på att gå på vattenklosett. det är fascinerande hur lyxigt man tycker att det är efter ett par dagar på landet.)

kvällarna spenderade vi framför brasan med vin och bok om vi inte gick över till grannarna. IMG_6502_liten IMG_6496_liten
en ypperlig minisemester i semestern!

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall