söndag, april 24, 2016

en regnig semester är också semester

så blev det dags för lilla vårsemestern! vi anlände berlin och vårt airbnb i neukölln sent på torsdagskvällen och hann i princip bara kasta in väskorna innan vi gick ut och bekantade oss med närområdet.
Absinthe at Schloss Neuschweinsteiger, Berlin
efter att vi hade mättat våra magar gick vi till schloss neuschweinsteiger på emser strasse där vi lyssnade på jazz, rökte inomhus (vissa i sällskapet) och tog oss några sängfösare i form av absinth-cocktails.

dagen efter vaknade vi förvånansvärt pigga och fräscha. tar även tillfället i akt att visa vår lägenhet som var så himla fin i morgonljuset.
Berlin
Berlin, Airbnb Neukölln, IMG_8176
trappuppgången.
Berlin sedan kom det tillfälle som jag längtat efter mest sedan senast jag var i berlin (vilket kan ha varit 2009), nämligen de fa-han-tastiska berlinfrukostarna. denna eminenta frukost intogs på ungeheuer neukölln, också på emser strasse. rekommenderas å det varmaste!
Berlin, Ungeheuer Neukölln, IMG_8189
Berlin, Ungeheuer Neukölln, IMG_8191 någonstans här i berättelsen började det regna och slutade egentligen inte förrän på söndagsmorgonen, vilket förtog humöret en smula.
Berlin, IMG_8196
å andra sidan är det en perfekt anledning att dyka in på närmsta bar (det råkade bli en med rullatorer parkerade utanför, vilket säger en del om klientelet). värdinnan kunde inte ett ord engelska men vi gjorde oss förstådda med knackig skoltyska. det fanns även ett imponerande antal spritflaskor, och herrarna beställde varsin hutt med det massivt manliga namnet bärenjäger. det visade sig vara lättdrucken likör gjord på honung, serverad i de minsta likörglasen. "very male!" var ändock omdömet från tanten när hon såg herrarnas misstrogna miner.

sedan promenerade vi mest runt. såg bland annat den här hunden som inte verkade så nöjd över att se oss.
Berlin, IMG_8198 hanna var upprörd över avsaknaden av bra secondhandbutiker för prylar. har inte tänkt på det tidigare, men det vimlar ju inte direkt av dem. kläder däremot, där snackar vi bra grejer. och precis när ett stort åskoväder kom över oss var vi passande nog i mitte och alldeles nära en av mina absoluta vintagebutiker i berlin: made in berlin. ett av mina absolut bästa vintagefynd, en röd femtiotalsklänning, är inhandlad där. tyvärr försvann den i flytten till malmgårdsvägen. i samma flytt mötte även alla mina byxor samt en svart sopsäck innehållande alla mina skor mötte samma öde (någon som hjälpte till att flytta trodde det var grejer som skulle till tippen). blev dock inget fynd för mig den här gången, men andreas hittade en skepparkavaj.

på kvällen hamnade vi på en italiensk restaurang som låg i ett gammalt tvätteri. roligt, men tyvärr inte världens godaste mat. andreas passade ändå på att dokumentera vinet.
Untitled
sedan knallade vi till en rooftop bar som låg på taket till ett köpcentrum. kändes väldigt berlinskt att ta hissen upp till ett garage och sedan vindla sig uppåt till taket. i alla fall ett VÄLDIGT trevligt ställe (förmodligen ännu trevligare sommartid när man kan sitta ute). bäst av allt var den gamla fotoautomaten som fanns på uteserveringen. en riktig hederlig en, där fotona tog evigheter att framkalla. inget digitalt trams här inte.
Klunkerkranich, Berlin
Klunkerkranich photocabine, Berlin
klunkerkranich hette detta eminenta ställe förresten. stay tuned för mer berlinresa.

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall