tisdag, april 19, 2016

en lista snodd från niotillfem

en lista snodd från niotillfem:

har du

folköl i kylen? 
ja, från min födelsedagsfest för några veckor sedan. 

något husdjur? 
jajamen, rutan och tårtan. rutan hittade jag under uteserveringen på pizzerian piccolo angolo år 2001 när jag bodde i hornstull. hon var bara en liten kattunge och jamade nåt fruktansvärt. det tog över en timme att locka in henne i min port runt hörnet där jag bodde på bergsundsgatan. hon var ganska skygg fram till 2007 då tårtan kom in i bilden. tårtan fick jag för att mammas kattuppfödare (alltså den hon köpt sina katter av) fick en osåld katt i en kull. hon är en burma och kanske världens mest egocentriska person (skrivet med kärlek dock).
21122013-IMG_2204
någon favoriträtt?
koreansk råbiff, vietnamesiska vårrullar, schezuankyckling och babylons kumminost. inte allt på en gång dock.

puder på dig?
inte just nu. men har vanligtvis bare minerals.

några framtidsplaner?
ja. hemliga än så länge.

någon sjukdom?
snörvlade en massa i berlin pga tre dagar konstant regnande. hemma idag, men ska till jobbet imorgon.

gymkort?
yes, på friskis och svettis. ÄLSKAR friskis! och det har inte bara att göra med att de serverade godis en gång efter ett jympapass.

några mvg:n?
yes, typ nästan alla. var ju en pluggis i gymnasiet va.

något beroende?
lypsyl. får panik om jag inte har inom räckhåll.

nagellack?
inte just idag, men händer ibland. 

någon vän som bor i ett annat land?
inga jättenära kompisar, men ja, jag känner en drös.

vem

avskyr du?
spenderade min högstadietid och gymnasietid (och kanske tidiga tjugonåntingtid) med att avsky en massa människor. nu orkar jag inte, det tar helt enkelt för mycket energi och ger ingenting tillbaka. har för övrigt en pinsam sedelärande historia att dela med mig av: i min gymnasieklass fanns en kille jag verkligen avskydde. en riktig liten kan-allt-vet-allt-på-ett-otroligt-osoft-och-tillgjort-sätt-och-låtsas-vara-vuxen-kind-of-guy. en riktig liten sprätt med andra ord. och lärarna älskade honom. 

för ett par år sedan när jag och tomas bodde på bastugatan köade vi vid korvmojen i hörnet hornsgatan/torkel knutsson efter en ohyggligt blöt kväll på biljarden. framför mig i kön såg jag sprätten och viskade till tomas att fy fan vad jag hatade den där snubben när vi gick i samma klass. en jävla sprätt är vad han är osv. tyvärr var min fylleviskning inte så viskande som det lät i mitt huvud när jag sa det, så sprätten vände sig om och konfronterade mig med "jasså emma, du hatade mig alltså i skolan?". (vilket också är ett jävla sprättsätt eftersom han visste att jag inte gillade honom och han gillade inte mig, det var så uttalat som något outtalat kan bli). i alla fall, nu är mitt minne lite suddigt men jag har för mig att vi lyckades prata ut lite om våra känslor till varandra och att vi skiljdes som ... ja, kanske inte vänner, men med en känsla av att ha lagt gymnasiet bakom oss åtminstone. 

längtar du mest efter?
umm, ingen tror jag. 

stör du dig på?
att det är coolare att vara en visionär än en praktiker idag. en kanske inte helt okej åsikt i detta entreprenörshetsiga samhälle, men enligt min åsikt saknar väldigt många visionärer begränsningar just för att de aldrig har behövt att lösa problem praktiskt. det har någon annan gjort åt dem. vilket är helt okej, men då ska praktikerna isåfall ha hälften av credden. sen kan man vara en bra ledare och få folk att jobba mot ett mål och så, men det är ett helt annat spår, för alla visionärer är inte bra ledare. 

gosar du med?
mina katter. 

lagar mat?
vi har en ganska ohållbar situation hemma just nu. calle har bojkottat min linas matkasse för att han tycker att det är äckligt. jag har bojkottat hans matlagning, eller snarare hans enda maträtt som lagas: sönderfallande kött i ugn. detta för att jag vill äta grönsaker och mer vegetariskt, och tycker ärligt talat att det efter en sådär fyra år börjar bli rätt tradigt. så vi lagar varsin maträtt varje kväll (eller ja, i calles fall lagar han en laddning på måndagen som håller till fredagen).
vegetarian hamburger
diskar?
vi har diskmaskin, men jag diskar mitt porslin som inte tål diskmaskin.

vilken

tidning läser du? 
dn (vi har fortfarande en pappersprenumeration) och vi läser. guilty pleasure: lantliv.
IMG_9458
buss åker du oftast?
trean och fyran. åker inte så mycket längre pga överfulla bussar och sinnessjuka köer oavsett tid på dygnet.

dag fyller du år?
den sjätte.

årstid föredrar du?
vasaparken
våren och försommaren.

vad

gör du nu?
sitter vid matbordet och svarar på denna enkät.

gör dig till en bra människa?
att jag känner in folks känslor och stämningar.

gör dig till en dålig människa?
att jag gnäller på smågrejer rätt ofta. så himla onödigt tycker till och med jag.

vill du jobba med?
ord. vilket jag gör också.

är roligast just nu?
att sommaren ligger framför oss.

har du på dig just nu?
sjukstassen dvs ett par leggings och en tröja.

äger du för skor?
träskor och tygskor. mitt dyraste klädinköp är för övrigt ett par dr martens vilket min omgivning tycker är helt sinnessjukt. för ett tag sen försökte jag skaffa vuxen klädsmak men jag är helt enkelt för snål för de där vita skjortorna i nåt fancy märke som kostar skjortan (höhö). då köper jag hellre tre klänningar på second hand för samma pris.
IMG_6112
har du för storlek i skor?
39.

läser du för bok?
svarta vatten av attica locke. lehane goes the wire enligt förlaget och james ellroy blurbar på omslaget. mjaa, helt ok läsning för den som vill ha mer än bara mordgåta. 

ska du göra nu?
dricka kaffe.
IMG_3216

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall