onsdag, januari 28, 2015

3 x 7 grejer

nu hade jag tänkt att skriva något superglatt och inspirerande (eh), men råkade gå på ett indoor walkingpass som tyvärr gjorde mig både handikappad i huvudet och i kroppen. så jag snor en av niotillfems gamla listor.

tre ställen jag bott på

jag bjussar på lite fönsterutsikter från mina tre senaste lägenheter. utsikten från lägenheten på bastugatan där vi bodde under stambytet på malmgårdsvägen är utan överdrift stans bästa.
working at home
den näst bästa utsikten torde vara den från huset på malmgårdsvägen, med vitabergsparken, lusthuset och världens härligaste trädgård att titta på.
gården
det här är utsikten från köksfönstret där vi bor nu. inte lika magnifikt men ändå lite franskt sådär, med hustak och kyrkor och sånt.
IMG_2937

tre bästa dryckerna

kaffe. dricker abnorma mängder kaffe. det är på nivån att båda mina roadtrips i usa började med en veckas lätt acklimatiserings-huvudvärk då snutkaffet i usa inte är som tjackkaffet i sverige. Turkish coffee liten
bubbel. funkar både till sött och salt. och i ensamt majestät.
macarons & mousserande
öl. har lite svårt för vete-, färsk- och spontanjästvarianterna (cookie beer inte heller att rekommendera) men i övrigt finns det få saker som slår sommarens allra första semesteröl utomlands.
tre nyanser av öl på morte subite

mina tre bästa maträtter

jag måste sluta tjata om matig sallad. så nu tänker jag lite utanför boxen här va:
1) yuokhe (koreansk råbiff)
2) friterad szechuankyckling
3) vad som helst med kokt färskpotatis och dill

tre av mina bästa resor

2009 åkte jag och min dåvarande kille till hongkong för att hälsa på vänner. jag som älskar att bli runtvallad när jag är på semester fick verkligen mitt lystmäte. barer, matställen och sevärdheter var redan noggrant testade och betygsatta av mina vänner så det var bara att luta sig tillbaka och ledas runt. maten är gudomlig och den fascinerande blandningen av superbrittiskt och kinesiskt ger verkligen staden en speciell karaktär. en resa dit rekommenderas å det grövsta!
Hong Kong 2009

sommaren 2008 var det dags att äntligen åka iväg på den där obligatoriska tågluffen. (en sådär tio år senare än alla andra). jag och min förra kille åkte till köpenhamn, berlin, prag, budapest och belgrad innan vi tog tåget till thessaloniki med sikte på aten. där skulle vi möta upp ett gäng vänner (ungefär samma uppsättning som vi åkte till hongkong med) och sedan hänga en vecka i en kompis föräldrars hus på egina. iallafall, mitt ex var så himla glad över att cigaretter var så billiga i serbien att han använde våra sista serbiska dinarer för att köpa tre limpor cigg. färden från belgrad till thessaloniki skulle ta fjorton timmar och jag hade datat upp att det inte fanns någon serveringsvagn på tåget. detta avfärdade dock min kille som "helt otänkbart, det är klart att man kan köpa mat på tåget".

det visade sig att han hade fel. fjorton timmar blev dessutom tjugoen timmar på grund av diverse obegripliga stopp mitt ute i solrosfälten nånstans i makedonien. tjugoen timmar i en smällhet vagn med följande att äta: ett halv paket kex och en halv liter vatten. att dela på.

jag var måttligt nöjd med mitt ex just då. desto nöjdare blev jag dock när vi äntligen nådde vår slutdestination.
grekland 2008

min första roadtrip i usa för fem år sedan är kanske den mest oförglömliga resan någonsin. vi firade fjärde juli i philadelphia (som sig bör), åt texmex i austin, vattentubade och spanade in grand canyon i colorado, folk gifte sig i las vegas, åkte den kanske vackraste av alla kustvägar och kollade baseboll i san francisco. vi var till och med så uppstyrda att vi hade en blogg!austin, texas

tre bra klädesplagg jag äger

den här kappan är det klädesplagg jag har fått mest komplimanger för (speciellt av kvinnor ca 50+ som har stoppat mig på gatan för att uttrycka sin beundran). jag känner mig som en isprinsessa när jag har den. men tyvärr har pälsen pajat lite, måste lappa det på något sätt innan den är redo för utomhusäventyr igen. köpt på beyond retro för typ 900 kr.
tuborg & pølse i københavn
den här klänningen med kanske det vackraste följsamma fallet. otroligt bekväm och funkar lika bra till vardags som till fest.
bild-10_liten
jag verkar gilla det här med följsamt fall. den här röda kjolen åker med på listan av exakt samma anledning som föregående plagg. inköpt 2010 eller 2011 på gina tricot.
2011

tre bilder från tre bra stunder i mitt liv

vår inflyttningsfest i kransen 2007 var en fantastiskt rolig fest. nästan varenda kotte jag kände var där, och alla umgicks med alla oavsett vem som kände vem sedan innan. på slutet åkte min gamla cykelhjälm fram och då såg det ut såhär (förlåt alla som är med på bilden, men ni är så gulliga att jag måste visa).
inflyttningsfest 070831 328 (kopia)
på lokal med jenny och johanna i hornstull, också år 2007. herregud vad ung jag ser ut, och då var jag ändå inte helt pur-unga 27 år.
2007
här sippar jag dagens på debaser tillsammans med andreas, också 2007. debaser var det självklara helgvardagsrummet mellan 2002 och 2008 där jag – ibland iklädd cykelhjälm (se första bilden ovan) – fejkade stämplar, dansade till northern soul, drack medhavt vin på toan, lyssnade på fruktansvärt många dåliga liveband, fyllehånglade, spraydejtade, frös i kön, och faktiskt bara en gång blev nekad inträde till (innan klockan ens slog 18, men det är en helt annan historia).
DSC04123 (kopia)

tre bilder jag gillar

jenny och martin skrattar åt något roligt utanför bild. tagen i svandammsparken 2009. spontant, glatt och härligt, det kan liksom inte bli bättre.
svandammsparken 2007
ann och lina proffsar till det. den här bildens färger älskar jag. suddigt men stunsigt. blekt men färgglatt. också tagen i svandammsparken 2009.
svandammsparken 2007
avslutar med den här fantastiska bilden på hanna, tagen på konsert med depeche mode på stadion 2006. gillar ljuset, dispositionen och attityden. hej ljuva ungdom!
depeche mode

3 kommentarer

egoistiska egon sa...

Åh den konserten (Depeche mode) var väl den vi var på tillsammans? Med Ann (såklart). Iaf, minns det eftersom jag blev svimfärdig och bad Kenneth köpa läsk så jag skulle piggna till. Han kom tillbaka med popcorn, utan läsk. Popcorn, välkänt för att bota svimningsanfall. Ha!

Johanna sa...

2007 var kanske mitt snyggaste år.

Emma Danielsson sa...

@egoiska egon: jajemen! haha, det låter precis som kenneth. godhjärtad improvisation liksom.

@johanna: hear, hear! är nog mitt snyggaste år också nu när jag tänker efter.

© nostalgifabriken
Maira Gall