söndag, januari 25, 2015

narnia, korvkurs och pastellfärgade gem. en helt vanlig vecka i januari.

jag har varit ganska flitig på att mobildokumentera veckan som gått. en ganska bra vecka i all sin vardagliga enkelhet.

vintern kom (äntligen?) till stockholm!
bild-24_liten bild-23_bes_liten
så här såg det exempelvis ut på katarina bangata när jag klafsade till louie louie för årets första doloresfrukost med bla den här förbaskat braiga människan.

på jobbet såg det ut så här. som att arbeta i ett litet gårdshus-narnia. stadssnö gör sig bäst på instagram, se bevis nedan.
bild-29_liten
sen hoppar vi ett par dagar och nu är det fredag och jag är på väg till norstedts pressfrukost för dragning av vårens böcker. i min punktliga iver att komma i tid är jag framme en halvtimme innan utsatt tid. har alltså tid att fota sånt här.
bild-25_liten
på fredagskvällen var det dags för calle att inkassera sin födelsedagspresent: en korvkurs från taylors and jones. han fyllde år i november men den genomsnittliga väntetiden för att gå på korvkurs motsvarar ett smärre remissförfarande inom sjukvården ungefär. jag som inte riktigt hade koll på detta blev ganska irriterad när jag skulle boka loss dan innan calles födelsedag och såg att första lediga tid för två var i januari. men när jag sen såg att närmsta lediga tid efter det var någon gång i juni blev jag ändå rätt nöjd. okej, nog med gammgnället, hur var korvkursen då? över all förväntan! till och med jag som inte är någon stjärna lyckades hålla reda på det mesta. kan numera också stoltsera med att jag kan binda korv a la franskt charkuteri i snygga längder.

när jag kollade min mobil efter korvkursen hade jag fått 17 sms i en gruppsms-konversation som i princip gick ut på att vi skulle våldgästa småbarnsföräldrarna ann och kalle. vilket vi gjorde med besked. 

så lördagen inleddes med en rejäl betongkeps. vi snackar på nivån att jag inte ens kunde gå på det relativt milda jympapasset flex soft som jag alltid annars gör på lördagar. kompenserade med en blid och gudfruktig selfie.
bild-26_liten
som kronan på verket vankades det barnkalas för en av calles gudbarn. men genom guds försyn var det öppet hus så jag kunde kvickna till något innan det var dags att bege sig ut till hökarängen. som för övrigt såg ut såhär.
bild-27-bes_liten
efter barnkalaset gick vi på matdax och plockade på oss allt vi tyckte var gott. kom hem med oliver, kimchi, surkål, inlagda gurkor, chipotle, pepparrotssenap och rysk senap. (jag anar ett korvtema även här).

sedan tog vi en liten avstickare till kina-li. köpte ingefärsgodis och toppade upp med pastellfärgade gem för att komma över femtiokronorsgränsen att handla på kort.
bild-28_liten
en ypperlig vecka helt enkelt.
© nostalgifabriken
Maira Gall