onsdag, januari 11, 2012

halva 2011: snö, frierier, uppbrott och semester

det är ju lite modernt att göra årssummeringar och eftersom jag inte har visat mitt plyte här så mycket under det gångna året känner jag att en årskrönika är på sin plats. även om dessa brukar vara i slutet av varje år och inte som nu – i början på det nya. jag skyller på att jag jobbar i detaljhandelsbranschen som är galen i december och därför inte har hunnit, ehhhrmmm.

januari
började på bästa sätt med en resa till barcelona. det var tomas födelsedag och vi ägnade dagarna åt att dricka ohemult mycket cava, äta abnorma mängder tapas och sola loss i t-shirtväder.
a birthday in barcelona
februari 
handlade rätt mycket om långkalsonger, dubbla vantar och rediga mössor. smörig solnedgång från söder
mars
fortsatte i samma stil som februari. herregud, hur orkade vi?
weekend in pictures
april
nu började det likna grejer! jag fyllde år och hade brunch med amerikanskt tema och vi började så smått göra oss redo för utomhusliv. brunch en helg i april
maj
jag och tomas fixade loss på landet med ypperlig hjälp (och ursäkta för den fruktansvärt stereotypa bilden. män som kittar fönster och kvinnor som kommer från köket med kakor. absolut inte representativt för sällskapet alls – så har jag det sagt). andra ljusglimtar var att det blev tillräckligt varmt för att dricka öl och socialisera utomhus. fast jag menar egentligen att det var inte var tillräckligt kallt för att man skulle frysa ihjäl under nämnda aktiviteter.
husfix på landet en kväll på debaser
juni
efter ett års renovering fick vi äntligen flytta tillbaka till vår lägenhet. flyttlådor upp till taket och så vidare. inte så konstigt i och för sig eftersom takhöjden snittar 2,05 meter i hela lägenheten. när vi hade inflyttningsfest var det faktiskt en kille som knockade ner en plafond i hallen. varken han eller plafonden blev sig lik efteråt ...flyttkartonger upp till taket (nästan)
sedan var jag med om ett frieri! på självaste midsommar.midsummer's 2011
juli 
det var här som det tråkiga började. efter sju år tillsammans och en vecka innan semestern, som skulle spenderas på landet, bestämde sig tomas för att helt plötsligt haka på en seglats i medelhavet och i samma veva säga tack och hej. så där stod jag utan kille, landställe och semesterplaner. merparten av mina vänner hade redan planerat sina semestrar, så det var ingen drömsituation direkt. men att döma från bilden från the annual white russian marathon i vinterviken (då vi dricker vitryss och badar från tolv på dagen till sena natten) verkar vi i alla fall ha haft tur med vädret.
annual white russian marathon
när stockholm är som allra vackrast är det svårt att ha hjärtesorg. eller i alla fall svårare.
grill i trädgården grill i trädgården
och när man har semester och kan vara ute hela natten iklädd endast klänning (eller i björns fall: flip-flops) sjunker humöret inte under noll.
någon slags grill på musikmuseet
eftersom jag har katter men alla kattvakter var på semester fick det bli små minisemesterar istället. som till häringe slott till exempel.
häringe slott
och jag, andreas och björn tog en tripp till gällnö och det var inte kattskit det heller.
gällnö 2011
stay tuned för del nummer två.

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall