lördag, januari 21, 2012

andra halvan av 2011: kräftor, ljusinstallationer, rymdrum och polenkitsch

dags att fortsätta summeringen av förra året. var var vi någonstans? ja, just det, augusti.

augusti
jag bjöd in till kräftkalas. komplett med ölstövlar och liberace-nubbeglas. och cigaretter, fast de var inte mina.
kräftskiva på lower ringside kräftskiva på lower ringside

september
ojojoj, vilken kulturhipstermånad! bara surdegsbaket som fattades. först tog vi en tripp till see! colour i järna. det var en utställning med en massa ljus- och färginstallationer som låg utspridda i antroposofområdet ytterjärna kulturcentrum. mäkta bra, fast en del av oss blev lite trötta på slutet.

andra septemberaktiviteter var svampplockning. jag vann svampplockartävlingen (jaa, såklart det är en tävling) och rakade hem flest svampar. fast de där två på bilden fuskade och åkte ut efterföljande helger för att bättra på svampstatistiken.
see! colour see! colour see! colour svampplockning i paradiset

oktober
hmmm. verkar inte ha gjort så mycket denna månad, utöver att ha tagit höstsmöriga bilder i instagram. hej höst! yes in my back yard. hej höst!
eller förresten. vi var på sven-harrys konstmuseum och tittade på kulturtanter som tittade på kultur också.
kulturtanter på konstmuseum


oktober
jag, björn och ann hälsade på helena på gotland. det visade sig att det var världens största endurotävling samtidigt. så med ett öppet sinne åkte vi till tofta och spanade motorcyklar och insöp bensinlukten (eller vad det nu är man har i tanken). björn blev inlåst på en bajamaja men det har jag tyvärr ingen bild på. eller jo, det har jag faktiskt, men jag tänkte att det var taskigt att posta en bild här. gotland grand national 2011 gotland grand national 2011 gotland grand national 2011

november
jag och björn åkte till krakow på semester. det bästa med att semestra på ett ställe där man redan har varit är att man inte behöver ha ångest över att missa något. mycket praktiskt. sedan var jag också i köpenhamn på första advent. vi tog en nätt liten tur till louisiana och besökte ett rymdrum bland annat.
jag och björn i krakow björn handlar pretzels hötorgskonst i krakow brutalestetik i krakow cmetarz zydowski going to space, brb

december
ägnade mina dagar åt en hel del personlig utveckling och sånt som jag inte tidigare vågat göra. typ att hålla föredrag inför hundratals människor för en jobbrelaterad grej. på jobbet har det mot alla odds gått så himla bra det här året. vi lanserade en sajt jag verkligen är supernöjd med och som vi fått mycket uppmärksamhet för, fått förfrågningar om fler föredrag och inte att förglömma att jag sålde min första bild (som dessutom gjorde att jag hamnade på omslaget till en bok)!

sedan vågade jag första gången flyga själv (med tanke på hur mycket jag har rest är det väldigt märkligt att jag aldrig har gjort det. eller ja, det har ju varit en ganska medveten strategi från min sida att det inte blivit så). jag gillar det fortfarande inte, men det är ju oavsett om jag har sällskap eller inte.

vid den här tiden förrförra året förutspådde jag att jag och tomas skulle fira den där fanny och alexanderjulen i vår nyrenoverade lägenhet. istället blev det polenkitsch i min numera egna lägenhet och piggybacking på ett par i leicester. det känns inte alls fel, bara väldigt annorlunda mot vad jag trodde skulle hända.
julpynt tårtan och julpynt


Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall