måndag, juli 19, 2010

två dagar i new mexico

sonic burger, texas

sonic burger, texas

även en cowboy måste äta. på sonic burger telefonerar man en servitris för att beställa. mycket praktiskt, eh.

clovis, new mexico

vårt mål för dagen var clovis, new mexico. på vägen hann vi passera buddy hollys och waylon jennings födelsestäder. vi hann också precis checka in på vårt motell innan åskan som mullrat och blixtrat lite fint i bakgrunden eskalerade till en "severe thunderstorm med quarter size hail".

clovis, new mexico

vi stirrade döden i vitögat och tittade på från loftbalkongen på motellet ändå tills det blev för olidligt.

fort sumner, new mexico

dagen efter tittade solen återigen fram. nästa stopp durango, colorado. men innan det tog vi en sväng till fort sumner där billy the kid ligger begraven.

fort sumner, new mexico

om du någonsin har vägarna förbi fort sumner måste du också gå på billy the kid-museet som ligger i anslutning till graven. det var tyvärr fotoförbud så jag kan inte visa vilken total röra av prylar (varav de flesta inte utgjorde billy the kids tillhörigheter. nu när jag tänker på det såg jag inte en enda sak som faktiskt tillhörde honom) och handskrivna lappar a la galning får tillgång till penna och papper.

new mexico

det har varit alltför lite gruppbilder på den här resan så jag bjuder på en nu, tagen någonstans på en väg i new mexico.

new mexico

och så en liten landskapsbild också.

las vegas, new mexico

lunchen intogs i las vegas. det i new mexico alltså. för ett par hundra år sedan hängde billy the kid, jesse james, wyatt earp, doc holliday, hans tjej big-nose kate och andra outlaws där. idag är det rätt sömnigt.

new mexico

new mexico

till skillnad från västra texas bjuder new mexico på finfin natur av den där sorten man bara ser på teve. den här lilla gropen heter the rio grande gorge och är skapad av en jordbävning. tydligen finns det bara en till av den här sorten och den får man åka ända till östafrika för att se.

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall