söndag, juli 18, 2010

austin, texas

nästa stad på schemat: austin. men innan det tog vi en liten avstickare till tabascons hem, avery island, louisiana, där lukten av tabasco ligger tät över hela ön. ingen av oss hade någon ork i värmen att gå den guidade turen på fabriken, så vi spanade in gift shopen och sen bar det iväg igen (prisa gud för luftkonditionerad bil).

avery island, louisiana

austin är känt för att vara lite mer rock 'n' roll än övriga texas. själva skryter de om att vara "the live music capital of the world" (vilket mycket väl kan stämma. varje ställe som sålde öl hade liveframträdanden). tydligen är det lika hett musikmässigt idag som seattle var på 90-talet. och pysslar man inte med musik så håller man med största sannolikhet på med it och datadata.

austin, texas

austin var också den första staden på bilsemestern som hade lite anständiga second handbutiker. runt south congress avenue i stadsdelen soco finns ett litet vintagekluster som har många bra butiker. det är dock rätt dyrt, och utbudet skiljde sig inte särskilt mycket från fantastiska beyond retro hemma i stockholm (bortsett från något fler kåbojsarboots och hattar).

austin, texas

efter att ha strosat runt i 37 graders obarmhärtig hetta ett par timmar slog vi oss ned för att äta mexmat och dricka lite öl. en lite märklig regel är att man inte får beställa mer än en öl och en shot per person till bordet för varje vända. är man mot förmodan sugen på öl och drink i samma vända är det bara att glömma. alternativt beställa något av dem, svepa och sedan beställa igen.

austin, texas

när det blev kväll begav vi oss ner mot downtown där vi drack lite mer öl. austin har många utserveringar och takbarer, gillas! även om det var lite i varmaste laget att sitta utomhus. men man är ju typiskt svensk och tar varenda chans till att få sitta i värme utomhus.

austin, texas

austin, texas

det här med livemusik är stort som sagt. så stort att musikerna får egna trafikskyltar.

austin, texas

sedan hamnade vi på ett ställe där man kunde spela table shuffleboard som snabbt kvalade in som favoritsporten nummer ett. och det inte bara för att jag och maria ÄGDE mot killarna. klockan två stängde alla barer i stan (förutom strippklubbarna, det kunde vi vara utan) så vi sa tack och adjö och begav oss hemåt.

dagen efter: korvfrossa på franks med namn på rätter som notorious p.i.g. vem hade trott att man skulle hitta göteborg i självaste austin? både namn och korv fantastiska!

austin, texas

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall