söndag, januari 31, 2010

pensionärshobbies

mycket av det jag pysslar med går under kategorin pensionärshobbies. som mitt medlemskap i hembygdsföreningen till exempel. eller kolonilottsdrömmen (fast pensionärerna brukar oftast ha en istället för att drömma om en). för att inte tala om att det är P1 istället för P3 som gäller i poplådan nuförtiden. jag har till och med haft en riktig pensionärsåkomma (gallsten).

efter lite tråkiga sjukhusbesök med halsen har jag nu ytterligare en fjäder i pensionärshatten: ett sjukvårdsfrikort! yours truly har nu officiellt kvalat in som sjukhusstammis, precis som varje pensionär med självaktning. man tackar.

nä, om man skulle mata katten och prata lite med krukväxterna nu då?

tårtan

4 kommentarer

egon sa...

Jag hade också frikort förra året! Svinroligt! Inte lika kul när man måste pröjsa igen. Tårtan är för övrigt mycket fin.

Nostalgifabriken sa...

och vi är inte ens trettio än, sjukt. nu ska jag, precis som en pensionär, gnälla lite: har det inte blivit RUSKIGT dyrt att gå till doktorn akut? 350:- vill de ha och sedan måste man betala trots remiss. inte undra på att man kommer upp i frikort så fort.

egon sa...

Men eller hur! Mitt inträffade förra året då jag var på akuten, husläkaren och sen på ultraljud inom loppet av tre dagar. Tjipptjopp så var det noll kostnad.

Nostalgifabriken sa...

lite kluvet det där. instinktivt känner man att man bara vill maxa kortet och få ut det mesta ur det. sen kommer man på att det krävs en krämpa och att de flesta krämpor på ett eller annat sätt är både smärtsamma och obehagliga ...

© nostalgifabriken
Maira Gall