söndag, juli 03, 2016

sommarlistan 2016

nu är vi ju redan i juli redan så bäst att jag snabbar mig med den hära sommarlistan som jag snott från emma, som i sin tur snott från elsa och niotillfem.

hur ser dina planer ut för sommaren?
eftersom jag precis börjat på nytt jobb och inte har någon semester att ta ut så är det extremt trista svaret på den frågan: att jobba. älskar dock sommarstockholm, förutsatt att vädret sköter sig, så det kan bli rätt trevligt det med. eftersom calle också jobbar hela sommaren känns det ändå ok. vi får njuta av helgerna och maxa dem helt enkelt. gissar att det blir häng på julita och mockfjärd också.
midsummer's 2011
vad ska du göra på midsommar?
ja nu har ju midsommar redan varit, men jag tänker att det snart kommer ett separat inlägg om midsommar.
IMG_5375
vad ser du mest fram emot i sommar?
att få lära mig nya saker på mitt nya jobb så att jag förhoppningsvis i slutet av sommaren känner mig som ett pro. 
IMG_6052 (kopia)
hur länge ska du vara ledig?
jag vet att jag kommer behöva ta ut en dag ledigt i slutet av juli då vi åker upp en helg i fjällen för att äta på fäviken! 

vad vill du verkligen hinna med?
bada. och gå genom stan på natten och höra måsar och se soluppgången.

vad saknar du i sommarplanerna?
bortsett från det mest uppenbara dvs ledigt så hade det suttit fint med en liten utlandssemester. alltid usa, men annars italien eller kroatien kanske.

vilken är din bästa sommarfrukost?
hårt bröd med fetaost, rädisor, avocado och rostade sesamfrön, kaffe i mängder och frukostefterrrätt bestående av solvarma jordgubbar.
IMG_5804
bästa sommarlåten?
sakta vi gå genom stan med monica zetterlund. får alltid en klump i magen när jag hör den för den är så vacker och har verkligen fångat sommarens livslust och förgänglighet på samma gång. 

vad kan gå fel?
är lite rädd för att jag ska vara dåligt rustad för höst och vinter. jag slutade gamla jobbet mitt i lanseringen inpå en fjärde marknad så jobbade på som en galning med det, hade två veckor ledigt och sedan tjoff på nya jobbet där allt, verkligen allt är nytt. 

brukar alltid ta fyra veckors semester på raken, just för att jag vill ha de där två veckorna i mitten av ledigheten när man inte har koll på datum alls. förra året tog jag "bara" tre veckors sommarledigt så det känns som om jag redan ligger på minuskontot för sol och bad. å andra sidan kommer jag ha en vecka extra semester på nya jobbet så det gäller bara att härda ut till nästa sommar då jag kan MAXA.

vem kommer du vara mest med?
calle och de som är kvar i stan (gissar på andreas och björn kanske).

vad kommer du lägga mest pengar på?
helst inte så mycket alls då det blev ett glapp mellan löner. men gissar mat och hyrbil. 

vad kommer du köpa inför sommaren?
inte så mycket. de bästa loppisfynden görs dock i stan när alla drar och dammsuger överprissatta loppisar på landet. hehe. 
IMG_5326
kommer du bli brun?
det beror på vädret. men är det sol har jag lätt att bli brun.

vad vill du säga till ditt sommarjag?
när saker känns jobbiga, ta ett djupt andetag och gör en sak i taget. du har börjat ett nytt jobb, det är okej att inte kunna allt på en gång. 
IMG_5528
vad kommer du äta?
färskpotatis, matiga sallader och jordgubbar!
midsommar 2012
vad dricker du i sommar?
bubbel och kaffe.

vad ska du läsa i sommar?
började på lucia berlins novellsamling handbok för städerskor, men har lagt den åt sidan för att jag tyckte den var lite tjatig. men den är bra alltså! tror man kan klämma en novell lite då och då. sedan kommer jag läsa en massa manus i jobbet. har ett manus som är så himla spännande och välskrivet och hetsar på den stackars författaren pga inte tidspress utan vill veta hur det går. 

vad kommer göra den här sommaren extra bra?
att få umgås med sig själv. har kommit på att jag älskar att umgås med mig själv. 

vad kommer du ha på dig?
pga stress och nya tidsvanor med nya jobbet är det lite svårt att klämma in träning. detta har resulterat i att jag har gått upp i vikt. inget konstigt eller jobbigt med det egentligen bortsett från att jag inte kan ha många av mina sommarklänningar. vilket är så jäkla synd för jag har längtat efter att äntligen få lufta dem. min garderob består till 70% av sommarkläder.

vad oroar du dig för?
att göra bort mig på nya jobbet. att liksom inte klara pressen och bli helt handfallen och låta deadlines gå åt helvete för att det är övermäktigt att be om hjälp. värsta mardrömmen för en kontrollerad person som jag, att liksom inte kunna lita på sig själv. detta har å andra sidan aldrig inträffat, men ibland är det extra lockande att bara skita i saker. å andra sidan är det ett tecken på att man lämnar sin comfort zone så det är ju något bra också.

vad kommer bli extra speciellt i år?
ja, det är ju det här med att jobba hela sommaren. har inte hänt sedan jag pluggade för över tio år sen.

hur kommer du minnas din sommar sen i september?
förhoppningsvis som att jag gjorde det bästa av den, trots jobb.
lisbon, portugal
bästa badstället?
reimersholme. 
IMG_6047
vad hoppas du på till nästa sommar?
ledigt. drömmen vore fem veckor på raken. helst med calle också, vi har inte haft längre semester tillsammans än två veckor sedan 2012.

förra årets sommarlista hittar du här:
en semesterlista

1 kommentar

Cecilia sa...

Ser mycket framemot rapport från Fäviken!

© nostalgifabriken
Maira Gall