söndag, oktober 26, 2014

en söndagslista

hittade en så trevlig söndagslista från elsa, så den snor jag rakt av.

något som gjorde dig glad igår
improvisationsavsnittet i liv strömqvist tänker på dig där alla skådespelare trånar efter människor med olika sorters omöjliga egenskaper. för övrigt väldigt sevärd föreställning. eventuellt kan det också varit så att en spendrupsgubbe (alltså i spendrupsfamiljen) satt bakom oss. detta enligt calle i alla fall.

vad gjorde du kl 8 i morse
sov. sover enormt mycket just nu. kan ha att göra med att jag börjat sova med öronproppar, så varken efterfester, tårtans ylande utanför sovrumsdörren eller ventilationen på bakgården hörs.

vad gjorde du för 15 min sen?
åt bönsallad. älskar ju matig sallad som ni vet.

det senaste du sa högt
"det var improvisation, den där scenen på teatern igår". till calle efter att jag googlat för att kunna svara på den första frågan.

det senaste någon sa till dig
öh, kommer inte ihåg. det var i alla fall calle som sa det. är inte så kontaktbar när jag sitter bakom en dataskärm, så jag brukar mest säga jaja som svar på alla frågor som ställs.

vad var det senaste du åt?
se fråga vad gjorde du för 15 min sen?
IMG_1851
vad var det senaste du köpte?
2 big mac o co. igår efter lite teater och bubbel. fint ska det vara ...

vad är det för väder hos dig nu?
grått grått grått. ganska varmt.

godaste glassmaken?
lakrits.
björn eating ice-cream_liten
sover du tungt?
ingen aning. men jag har i alla fall väldigt lätt att somna om kvällarna.

drömmer du mardrömmar?
jag läste nånstans att alla drömmer mardrömmar minst en gång per natt. så jag antar att jag gör det. kommer dock aldrig ihåg mina drömmar. hej vara i kontakt med sitt inre jag ...
street art i bryssel
vad ser du om du tittar till höger?
om jag tittar ut genom mina vardagsrumsfönster till höger och ner på grannarnas gård ser jag det här. detta är alltså tredje gången på ganska kort tid som gården ser ut så. så himla knäppt. de två föregående gångerna kan beskådas härmy weird neighbours pt III_liten
höger- eller vänsterhänt? 
vänsterhänt. gör dock osedvanligt mycket med höger hand.

favoritgodis
lösgodis.

hur många kuddar sover du med?
en eller två, det varierar lite.

morgon- eller nattmänniska?
morgonmänniska, helt klart. har svårt att hålla mig vaken till tolv .

vad är viktig för dig?
rättvisa. blir förbannad på folk som tränger sig i köer, folk som ljuger för att tillgodogöra sig fördelar och på människor som går på detta och låter ohederliga typer hålla på. det går alltid ut över andra människor. sånt blir jag skogstokig på.

är du kittlig?
medelkittlig skulle jag tro.

snarkar du?
har också svarat på denna här, svaret är fortfarande nej. windows, budapest
stökigt eller välstädat?
om man säger såhär: välstädat kommer inte av sig själv hemma hos mig. är extremt dålig på att plocka undan grejer jag tagit fram och så vidare. enda räddningen är att jag har katt = måste städa ofta. älskar också att ta hem en massa grejer, men till mitt försvar är jag inte särskilt fäst vid grejer och har inga problem att låta dem gå till myrorna och liknande. till skillnad från personen jag bor med som måste spara på allt (insert passive aggressive suck).

kan iofs skryta om mitt helt fantastiskt välstädade vindsförråd som jag styrde upp i dag och som numera är halvtomt (andra halvan är uttagen ur förrådet och blockar vindsgången, förmodligen till grannarnas stora irritation om/när de upptäcker. ska ringa stadsmissionen och be dem hämta prylarna imorgon). antar att jag blev inspirerad av grannarna eller något ...

vad gör dig glad?
vänner, mat, öl, att jobba koncentrerat och ostört, mina katter, träning, sol, massage, känna mig stark, lyssna på musik, en bra hårdag, resa, fota, sova. typ så.
sintra, portugal liten
vilket var ditt bästa ämne i skolan?
denna fråga svarade jag på här, och det är exakt samma svar nu också.

bästa grönsak
jag ÄLSKAR grönsaker. när jag var liten önskade jag mig en helt egen gurka i julklapp (som jag dessutom fick, av mormor). nu är jag lite osäker på vad som räknas som grönsak och inte, men några favoriter i frukt och gröntdisken: spetskål, bondbönor, broccoli, rättika, sojabönor, avocado (gärna sådan med oskrynkligt skal), kronärtskocka, brysselkål, morot, romanticatomater, gurka (ska dock vara KRISPIG och TORR sådan, mycket viktigt).

vad är det bästa med söndagar?
att man oftast inte är så jävla trött som man kan vara på lördagar efter att ha jobbat en vecka och kanske gått ut på fredagen. att man orkar ta tag i saker. som typ att rensa ut vindsförrådet.

3 kommentarer

Anna sa...

Vad skönt att se att man inte är ensam som sover med öronproppar. Det är så skönt att plugga in öronpropparna djupt i öronen när man gå och lägger sig och verkligen höra hur omvärlden stängs ute. Sover själv jämt med öronproppar då jag har svårt att somna med störande ljud om kring mig och sover väldigt lätt. Vaknar av minsta lilla ljud om jag inte har propparna på mig. Har du något bra tips på öronproppar att sova med?

Emma Danielsson sa...

@anna. har varit motsträvig mot att sova med öronproppar och har alltid bott ganska tyst, men nu när det är rajraj minst en gång i veckan i grannskapet är det ett måste. Jag har en variant som inte täpper till helt, men nästan, så vete katten om de är rätt doningar för dig egentligen. Men de är bekväma att sova i så du kanske ska ge dem en chans?

http://www.amazon.co.uk/Pair-Re-Useable-Charcoal-Grey-Plugs/dp/B00AIO9R3O

Anna sa...

Jag har några liknande musiköronproppar. De använder jag på konserter, uteställen, bio, spinningpass och andra ställen där det är på tok för hög volym. Dock dämpar de för lite för att jag ska kunna sova med dem. Dock helt perfekta för att sänka ljudnivån utan att stänga ute för mycket. Får te och leta vidare efter sköna öronproppar att sova med.

© nostalgifabriken
Maira Gall