torsdag, december 13, 2012

lucka fyra till tretton i julkalendern

nu blev man lite efter här, så jag river raskt av lucka 4-13 i emily dahls julkalender.

4. en bild på någon du beundrar
hanna
"jag tänkte att du och jag kanske kunde gå och fika lite efter jobbet". så började min och hannas vänskap. det var 2006 och hanna hade precis flyttat till stockholm. vi hade varit kollegor i två dagar när jag fick frågan, och på den vägen är det. hur hannas och min vänskap började är rätt talande för hur hanna jobbar. hon är snabb, orädd och jäkligt målmedveten. hon är en av de mest oförställda människor jag känner och hon bjuder stort på sig själv, både i framgång och motgång. det sistnämnda använder hon för att bli starkare och för att komma igen. dessutom är hon smart, rolig och snygg. och som om det inte skulle vara nog är hon också den perfekta värdinnan.

5. en bild på dig som togs i somras. IMG_5154
det här är nog den enda bilden jag har på mig själv från i somras. fotot är taget utanför stadsmissionen i liljeholmen och jag hade precis innan köpt en hatt på beyond retro. kände mig lite som prusseluskan, därav den något tvetydiga minen.

6. en bild på någon du älskar
calle och det ungerska språket
det här är calle. vi träffades när vi pluggade på jmk 2003 och blev ihop efter en blöt efterfest. efter ungefär ett år gjorde han slut och jag var så arg att jag inte låtsades att han fanns den resterande vårterminen som vi gick i samma klass. inte ett ord, inte ens en blick. en sådär nio år och en begravd stridsyxa senare sågs vi igen och ljuv musik uppstod. typ så.

det finns så himla många fina saker jag gillar med calle, men en av de bästa är att hans hand, oftast helt omedvetet, ständigt söker sig till min.

7. en bild på dig när du ser ut som du alltid skulle vilja se ut new year's 2007
på nyårsafton 2007 var jag glad, snygg och ung (och eventuellt lite rund om fötterna). precis så vill jag se ut. minus fotrundheten då.

8. en bild på en av de bästa kvällarna i ditt liv.
ann o johanna
mellan 2002 och 2009 bodde vi praktiskt taget på debaser varje helg. bilden är tagen en varm julikväll 2008 på debasers uteservering. jag har i ärlighetens namn lite svårt att komma ihåg exakt vad som hände just den kvällen, debaserperioden var mer av en magisk tidsålder som liksom smälte ihop till en enda lång kväll. jag har haft så fantastiskt roligt där att hälften vore nog.

9. en bild på din lägenhet
här är en bild på mitt kök. älskar mitt kök! det ser ut som ett torpkök mitt ute på landet fastän jag bor i lägenhet mitt i stan. sedan renoveringen för ett år sedan är allt nytt och fräscht, så det är en dröm att laga mat i det.
and after! the kitchen before renovation ...
så här såg det förresten ut i köket innan renoveringen. rätt sunkigt faktiskt.

10. en bild på ditt favoritdjur.
tårtan & rutan
det kan ju inte bli annat än en bild på mina två älskade katter rutan och tårtan. rutan är äldst och ser ungefär ut som spökplumpen. hennes favoritsysselsättning är att, eh, äta … sedan har vi tårtan. hon har faktiskt en ganska irriterande persona, rätt divig och ogin, men hon är ju så förbaskat söt att man genast förlåter henne.

11. en bild på något som representerar dina framtidsdrömmar.
san francisco
bilden är tagen i san francisco 2010 som blev sista stoppet under vår fantastiska roadtrip i usa där vi klämde 20 stater på 25 dagar. bloggen därifrån hittar du här. nu är jag igång igen och planerar för fullt (läs tjatar på körtkortsinnehavande kompisar) inför usa-roadtrip 2.0 nästa sommar. så jag hoppas att min framtid innehåller många fantastiska resor, allra helst sjukt långa roadtrips med magnifika naturupplevelser.

12. en bild på någon du saknar
peppar
hanna och jag blev vänner 2001 i toalettkön på historiska muséet när vi pluggade arkeologi. i perioder har vi umgåtts väldigt mycket och hon är nog den person som vet mest om mig. nu umgås vi nästan inte alls och det är väldigt sorgligt för hon är en av de vettigaste människorna jag känner.

13. en bild på någon av dina favoritsaker
kräftskiva på lower ringside
en trädgård kanske inte riktigt är en sak, men det är en av de saker jag uppskattar väldigt mycket att ha i mitt liv. bor man litet är det helt fantastiskt att ändå kunna ha stora kräftskivor, midsommarfiranden och diverse grillmiddagar för många personer.

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall