söndag, december 30, 2012

lucka 14 till 24 i julkalendern

julhets och lite annat kom emellan, men nu är jag i fas och kan slutföra emily dahls julkalender. så häng med, nu rejsar vi igenom de tio sista bilderna.

14. en bild på dig som du inte visste att den togs lucka 14: en bild på dig som du inte visste om att den togs
tillbaka till den episka usa-roadtripen 2010. här är jag i full färd att fota double arch i arches national park i utah. det var säkert 40 grader varmt och på skyltar längs med gångstigen varnade man för mountain lions. ökenlandskapet är helt galet, man tror att man går runt i en serietidning eller något. och för er som gillar dagens outfit-bloggar kan jag meddela att linnet är inhandlat på wal mart. klart man tar seden dit man kommer, eh ...

15. en bild på ett av dina favoritcitat


de solklara ledorden för varje crazy cat lady. från det fantastiska youtubeklippet "can't hug every cat".

16. en bild på dig som barn.
IMG_0357
de flesta bilder på mig som barn finns hos mina föräldrar, men här bjussar jag på en bild på mig som ganska nykläckt. mamma har illustrerat ljuden. temat på sidan verkar vara "emma blir matad".

17. en bild på dig som tonåring
old times
på den här bilden är jag sjutton-arton (kanske nitton?). alla frisörer som någonsin har fått fria händer att göra vad de vill med mitt hår har alltid klippt ägglugg på mig. det slår aldrig fel. fast just den här luggen är nog en egen kreation (av döma av hårtestarna som spretar hit och dit).

18. en bild på din familj
hmm. den här uppgiften kräver lite letande bland alla analoga foton, som tyvärr nog ligger uppe på vinden. ni får hålla tillgodo med en annan härlig bild på folk som betyder mycket för mig. älskar att en del barer har fotoautomat
bilden är tagen i fotoautomat på någon bar i new york i år. andreas och calle, finfina killar det där.

19. en bild från idag
lucka 19: en bild på dig från idag
varsågod, en bild på mig själv från nästan idag! (den togs samma dag som jag började på det här blogginlägget i alla fall). ser väldigt from ut.

20. en bild på din önskelista i år
första försöket med brunkål
jag hade ingen önskelista i år, men en av sakerna jag önskade mig var en gjutjärnsgryta (som jag också fick). julklappssamtalet med mamma gick till ungefär såhär:

m: vad önskar du dig i julklapp?
e: en gjutjärnsgryta. kolla typ bagaren och kockens hemsida.
m: vill du ha den som rymmer 3,7 eller 4,2 liter?
e: 4,2 är väl bra?
m: mm, det är bra. vill du ha den turkosa så att du matchar dina ugnsformar?
e: ja, det blir bra.
m: nu har jag beställt här medan vi pratar. den kommer om ett par dagar. hämta ut den innan jul så hinner du laga brunkål i den, bra va?
e: ja, det blir jättebra, tack!

min familj ägnar sig inte en sekund åt julklappsmystik.

21. en bild på dig när du är ledsen
jag tar aldrig bilder på mig när jag är ledsen. eller låter mig bli fotad. det enda undantaget är när jag vurpade med cykeln 2009 och slog upp hela hakan. fast då var jag nog mer ute efter att dokumentera min stackars haka. jag besparar dock internet bilderna för min haka ser verkligen inte trevlig ut.

22. en bild på dig när du är glad
peppar
glädjen flödar på restaurang peppar någongång 2010! det kan vara sällskapet, maten, ölen eller allt pynt i lokalen.

23. en bild som bäst beskriver ditt humör idag
IMG_0352
idag är jag trött, seg och har lite ont i huvudet. jag hoppas att det släpper när jag har varit iväg och tränat idag.

24. en bild på en tidigare julafton
christmas dinner preparations
förra julen hälsade jag på jenny och martin i leicester. så här är en bild när vi är i full färd att förbereda julmaten. martin har precis plockat ut kalkoninkråmet och jenny tycker att det är sådär fräscht. fast gott blev det.

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall