fredag, september 23, 2011

en överdos i sepia

jag vet att jag går mäklarnas ärenden när jag länkar till den här bostadsannonsen och lägger upp de här bilderna – men jag kan inte låta bli. just när man trodde att man sett allt i bostadsannonsväg – från en lägenhet helt inredd i musse pigg till snirkliga spår i frukt över hela lägenheten – dyker den här fullkomligt fantastiska annonsen upp för alla som tycker att ju förr var desto bättre.
jag tycker att kvinnan till vänster är sjukt lik paris hilton. fast det vore ju rätt orimligt om det var hon. men om de inte är paris hilton, vilka är dessa människor då? jag har svårt att tro att de är säljarna. är det mäklare? eller har mäklarbyrån till och med hyrt in statister?
alltså, de här detaljerna ger mig gåshud, habegär och ångest för att jag inte bor i jönköping. det sistnämnda trodde jag aldrig att jag skulle tycka. men någon gång ska vara den första.
ingår lösöret? exempelvis mannen i hatt? nehej, inte det. inte ens hatten? komigendå, schyrre.
typ lite såhär hade jag tänkt inreda mitt vardagsrum. lite wunderkammer med uppstoppade djur och foster i glasburk möter professorsbostad. tyvärr har jag gått bet på panelen, men murriga tapeter och en uppstoppad ekorre, check! vid närmare eftertanke kanske jag skippar fostret i glasburken. jag kanske kan byta mot en tavla med uppnålade fjärilar istället..? sånt är ju lagom äckligt.
köket. åååh, köket!
ett likadant skåp till vänster har jag uppsatt i mitt eget badrum. och på landet som numera inte är mitt längre hade vi en liknande tvättkommod. åh, jag saknar det! (och förlåt för de helt sjuka radbrytningarna. jag försöker bli vän med nya blogger, men det går sådär har jag märkt.)

4 kommentarer

Emma - EoE diary sa...

Man blir så snopen och imponerad av att hitta det här på hemnet. Kul idé med sepiabilder men statisterna känns lite för mycket :) Skulle hemskt gärna köpa all inredning i varje fall. Nu blev jag hemskt nyfiken på att se din wunderkammer! Ekorren?

nostalgifabriken sa...

man undrar liksom vad nästa steg i att locka folk till att titta på bostadsannonserna blir? jag förutspår mer folk på bilderna – dock kanske inte lika extremt som det här...

just nu har jag bara en soffa, en tevemöbel och en ekorre i vardagsrummet men bilder dyker upp så småningom!

Jesper Andersson sa...

Statisterna och kläderna är från Jönköpings Kulturskolas Dramaverkstad och idén kom från mäklarfirmans fotograf och min bror Max Andersson. Det var mest som en rolig grej vi gjorde det och det var aldrig tänkt att blossas upp så mycket som det gjordes. Men det var kul att folk fick intresse för Villa Majsäter som är ett väl bevarat sekelskifteshus och undangömt kulturminne.

Anledningen till att husets möbler och interiörer var så väl bevarat och var för att tanten som bodde där innan hade knappt rört en dörrknopp sedan 60-talet. Och knappt ens innan dess, huset har varken rinnande vatten eller el. Hela huset var i princip en bortglömd tidskapsel. Så det var en väldigt speciell känsla att hitta orörda tidningar i vardagsrummet från 40-talet som beskrev Hitlers intåg i polen.

Och nu på lördag kommer de nya ägarna hålla en möbel-auktion i huset. Så det kan ju vara ett schysst tips för en blogg som denna: http://www.facebook.com/events/152860348183483/

mvh/ Jesper Andersson Aka. Mannen i hatten

Emma Danielsson sa...

tack jesper för att du sätter punkt för våra funderingar! och tack för tipset om eventet. men tyvärr verkar jag inte kunna se det på facebbok...?

© nostalgifabriken
Maira Gall