måndag, januari 04, 2016

2015 i frågor

det är hög tid för sammanfattning av året som gått. jag kör latmansvarianten och snor en lista från cecilia.

1. gjorde du något i år som du inte gjort tidigare

inser att jag tagit få steg utanför min comfort zone det här året. staycation-helg på grand hôtel är kanske det vildaste jag gjort i år? observera att datan ville ändra ordet staycation till stagnation. hoppas det inte är ett omen.

kom förresten på en grej nu: måla med linoljefärg. det låter fånigt, men eftersom jag är en ganska nervöst lagd person så har jag fått kbt:a ordentligt med de där trasselsuddarna som kan fatta eld. fick också sanera min packning från vägglöss när jag kom hem från italien, den var ny förstås. men ärligt talat är jag lite förvånad över att det inte hänt förrän nu med tanke på att jag reser utomlands hyfsat ofta.
07112015-IMG_7444

2. höll du några av dina nyårslöften?

tror inte jag hade några.


3. har du några nya för 2016?

ja. två stycken. lite hemliga dock.

4. vilka länder besökte du?

japan, frankrike, italien och estland.
tokyo 2015 paris, baby! IMG_6065 (kopia) IMG_7249

5. vilket datum kommer du att minnas?

inga speciella tror jag.

6. vad var din största framgång 2015?

att badrumsrenoveringen faktiskt blev av. det kändes som att mycket av renoveringsångesten lyfte i och med det, att saker och ting faktiskt kan bli klara.

7. vad är du mest nöjd över?

att det blev så jäkla fint i badrummet! alltså precis som jag ville ha det, en gammal men fräsch air. rörmokaren trodde att kaklet var original och en annan som besökte vår lägenhet i mellandagarna trodde att golvet var original.
IMG_7536

8. största misstaget?

är ju rätt feg av mig så det kan ju inte vara något jag gjort. men kanske något jag gjort ogjort? kan isåfall inte komma på vad det var.

9. vad spenderade du mest pengar på?

badrummet. hade någon sagt till mig i början av året att jag inte skulle blinka en sekund över att köpa en toalettring för 2000 kr, blandarpluppar till ett handfat för 1300 och ett spolhandtag för 500 kr hade jag blivit chockad. och då har jag inte ens radat upp de dyra sakerna.

10. bästa köpet?

duschblandaren i mässing. det visade sig såklart att vi fick göra en massa konstiga lösningar så går den sönder har vi målat in oss i ett litet kakelbeklätt hörn. så nu håller vi tummarna för att allt håller. ett annat favvoköp är badkaret. jag har letat 130 cm tassbadkar i gjutjärn till förbannelse och det är var tamejtusan det sista exemplaret på hela internet, jag skojar inte. (förlåt på förhand du som hatar när trettiplussare ältar sina renoveringsprojekt i sina fina innerstadslägenheter i brist på rikt inre liv, jag ska snart sluta).

11. gjorde någonting dig riktigt glad?

att jag fick chansen att uppleva en av världens mest fantastiska städer.
IMG_5062

12. vilka låtar kommer påminna dig om 2015?

eh, ja. det var ju det där med musiklyssnandet som inte riktigt blivit av. drar till med rihannas american oxygen som är en jädrigt bra dänga om du frågar mig asså.

13. vad önskar dig att du gjort mer?

renoverat den där jäkla hallen så vi slipper bo i ett renoveringskaos.

14. och mindre?

oroat mig för saker. och älta jobbgrejer så himla ofta.

15. favoritprogram på tv?

... and the winner is making a murderer. började kolla på den samma dag den släpptes, men hade inte hört något om den och hade inga förväntningar alls. efter tredje avsnittet var hakan nere vid knäna. jag har väntat hela julen på att få debriefa med kompisar som inte kollat klart serien än, herregud alltså!

16. bästa boken under året?

har haft en ganska lång lässvacka, inte så att jag inte läst för det gör jag ju hela tiden, men tycker inte jag läst något riktigt bra på evigheter. fick tips av mats strandberg på instagram om help for the haunted av john searles, som handlar om sylvie och hennes syster som blir föräldralösa efter att deras andeutdrivande föräldrar mördats på ett uppdrag. påminner lite om gillian flynns böcker men addera lite övernaturliga vibbar. snyggt berättat med en och annan oväntad twist. nu kom jag i och för sig på att jag läste en riktigt bra ya/fantasy i början av året också, odinsbarn av siri pettersen. går att läsas från tio och upp till hundra för att det är så välskrivet. och det ryktas om filmatisering så det håller jag tummarna för.

2 kommentarer

Cecilia sa...

Men bra, då ska jag snarast gå och köpa den där toasitsen för 550 som jag varit för snål för i evigheter. Btw vill jag kolla in badrummet irl.

nostalgifabriken sa...

@cecilia: ja, det är ju en bargain i jämförelse. handfatet ska på plats först, sen välkomnar jag till inspektion!

© nostalgifabriken
Maira Gall