söndag, november 02, 2014

björns blidö och wira bruk

björn och andreas har på sista tiden förgyllt mina hösthelger på det mest ypperliga sätt. gotlandsresor, svamppromenader och allmän trifvsel – vad kan man mer önska sig egentligen?
för några veckor sedan åkte vi på en tripp till blidö med omgivningar, ett av de ställen i skärgården man lätt når med bil. när björn var liten hade han landställe i krokarna så det var en kombinerad trip down memory lane whilst loppisfyndning och svampplockning.

den här loppisen som ligger vid östanå färjeläge hade klar fyndpotential. differentierade priser, men de dyra sakerna var resonabelt dyra och de billiga var snorbilliga. precis som det ska vara. kan också tilläggas att vi såg claes moser från antikrundan köpa något (oklart vad), vilket styrker tesen ovan. inga fynd för mig men björn shoppade loss på en gryta.
IMG_4391liten
på den här ängen i det här fritidshusområdet på blidö firade lill-björn midsommar. IMG_4395liten
och här någonstans var det premiär för första fyllan. dock inte meningen eftersom han som nioåring inte fattade vad det var han drack.IMG_4397liten
en typisk "stå här så ska jag ta en bild av dig för det är så fint ljus". stackarns calle som måste stå ut med detta eviga.
IMG_4401liten
björn i färd med att berätta för de andra om barndomens oskuldsfulla leverne. IMG_4406liten
sedan var det dags att gå tillbaka in i skogen för att plocka lite svamp. IMG_4412liten IMG_4422liten
calle såg dock mest ut som en snut som letar ledtrådar alt kroppsdelar. jag gick mest runt och datade i telebobon, så björn döpte oss till "svampsnuten och kommissarie data".IMG_4427liten
typisk märklig sak man kan hitta i skogen. IMG_4436liten
hittade vi någon svamp då? ja, faktiskt så var det helt fullt. det började med att man hittade en svamp, och sen var det bara att följa svamptråden och helt plötsligt var marken full.
IMG_4433liten IMG_4437liten
om det inte var för att vi hade en tid att passa hade vi säkert varit kvar än. björn ville nämligen fånga det sista ljuset på wira bruk, stormaktstidens främsta vapenbruk. IMG_4493liten
IMG_4495liten
ja, ni ser ju själva hur otroligt vackert det är. speciellt i höstskrud.
IMG_4448liten IMG_4460liten IMG_4468liten IMG_4463liten
sedan vankades det svamppasta till middag. en mycket bra avslut på denna dag i aktivitetens tecken.IMG_4498liten

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall