söndag, januari 19, 2014

roadtrip i usa 14: independence day i savannah

du trodde kanske att du hade kommit undan mina roadtripsinlägg? icke sa nicke! vi fortsätter där vi slutade nämligen i savannah på fjärde juli, för övrigt min andra independence day i usa. för tre år sedan var jag i philadelphia och spanade in parader och frihetsklockor och gud vet vad.

savannah grundades 1733 och den historiska stadskärnan, med sina 22 parkliknande torg, är usa:s största national historic landmark district. dock är stan mindre än vad jag först trodde. ett par dagars semester här och du har täckt in det mesta i sevärdhetsväg. annars är det skönt att bara promenera runt, vilket inte är någon självklarhet i usa direkt. addera sedan lite elegans, dekadens och mormorsgullegull och du har staden i ett nötskal.

letar du efter ett billigt boende i savannah ska du bo på thunderbird inn, som vi bodde på första natten i savannah. vill du ha ett lite mysigare boende är det bed and breakfast som gäller, så på fjärde juli checkade vi in på savannah bed and breakfast. i priset ingår frukost, afternoon tea och "bedtime milk and cookies"(!). väljer du att bo på hotell är det många hotell som har cocktail hour med gratisbubbel, mycket prisvärt med andra ord. vårt bed and breakfast låg alldeles i närheten av mercer house och du som möjligtvis har läst midnight in the garden of good and evil (eller midnatt i godhetens och ondskans trädgård som den heter på svenska) blir nog lite till dig i detta nu. historien om jim williams älskare som sköts till döds i mercer house är en viktig nyckelhändelse i boken. i savannah är det okej att ockupera hus, praktisera svart magi och bli misstänkt för ett eller annat mord, så länge du anordnar förnäma cocktailpartyn ...

på dagen den fjärde juli strosade vi runt i savannahs alla antikbutiker och loppisar. det blev inga fynd för mig men johanna köpte en helt fantastisk klänning (dock inte denna på bilden).

en del i sällskapet var dock mer lättflörtade av stan än andra ...

fina fjärde juli-dekorationer hade de också.

när det blev kväll drog vi oss ned mot floden där det vankades rajraj.

vi snackar bull fighting, utklädda människor och ett redigt fjärde juli-fyrverkeri som höll på i säkert en halvtimme.

sedan hade johan och johanna ett "life is a box of chocolates"-moment på en parkbänk. mycket passande eftersom parkbänksscenen i forrest gump faktiskt spelades in i savannah.

ursäkta förresten för de märkliga bildstorlekarna. jag har bytt till ett bloggertemplate med fast kolumnbredd. mycket snyggt, men också mycket irriterande eftersom bredden inte passar storleken på flickr-länkningarna. är det någon som vet hur man ändrar på fast kolumnbredd får den gärna kommentera nedan.

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall