söndag, januari 26, 2014

hyvens färskbast önskar vi på södermannagatan

för några veckor sedan gick 2013 års största begivenhet av stapeln. jag pratar givetvis om grande nyårshadiraj deluxe hemma hos hanna och richard. eftersom nyår 2012 var en sådan succé utgick vi från i princip samma laguppställning och meny. utrustade med glatt humör och fem stolar (sådant man får räkna med att kånka på då ens grannar ställer till med baluns) dök vi upp vid sjusnåret lite lagom försenade, som sig bör när man bor närmast och har kortast väg att gå.

pappas gamla kamera från 1971 fick följa med eftersom jag redan hade börjat tulla på 2014 års nyårslöfte: att börja fota mer analogt. illustrerar med en peppig analog-selfie där jag visst råkar räkna till tre istället för att göra v-tecknet.

det skålades.
och åts och dracks.

och poserades.

efter ett tag dök den här herrn upp ...

... och började hetsa om att det snart var dags att snöra på sig kängorna och gå ut och fira in tolvslaget på fjällgatan.
någonstans här blev det lite svårt att hantera det analoga, som synes. richard till höger instämmer helhjärtat.
redan en vecka i förväg hade calle rekat bästa platsen att stå på tolvslaget. vad han inte räknat med var att vi inte riktigt hade alla hästar hemma vid detta tillfälle så hans minutiösa förberedelser gick om intet då vi blev tvungna att fira tolvslaget i en backe. men vi var förstås lika glada ändå.

sedan gick vi tillbaka till hanna och richard och dansade loss.
en mycket bra start på ett mäktigt år!

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall