lördag, september 21, 2013

en helg på landet med fina vänner pt I

jag avbryter roadtrips-bonanzat för att meddela att det har blivit höst. på hösten klär man sig i senapsgula strumpbyxor och sneakar till sig en plats i bilen när vännerna stänger igen sitt landställe för säsongen. det förstnämnda gör jag hela tiden och det sistnämnda gjorde jag exempelvis förra helgen.

jag älskar för övrigt att åka iväg på äventyr. livskvalitet är att få möta upp sina fina vänner på hyrbilsstället plugga in en bra spotifylista i högtalarna, ställa in gps:en på närliggande landskap och bränna iväg.

medan kvällen denna fredag den trettonde blev allt mörkare och dimman rullade in på vägen från de närliggande fälten korsade en svart (eller nåja, typ gråspräcklig) katt vägen. vi konstaterade vi att fem vänner på väg till ett hus på landet var ett perfekt upplägg för en skräckfilm och vi enades om att jag förmodligen var den enda som skulle överleva. blondinerna, dvs hanna och katarina, skulle ryka först, tätt följda av calle och richard som i skräckfilmssammanhang är "funny dudes" och således inte kan vänta sig att få överleva.

IMG_1822 IMG_1823_liten resan gick dock bra och tillslut nådde vi vårt mål där vi eldade brasa och filosoferade om livet innan det var dags att krypa till kojs.

IMG_1851 IMG_1926 lördagen inleddes med frukost och en synnerligen upphettad religionsdiskussion som innehöll allt från kyrkbröllop till utomjordingar. medan vi andra tog igen oss efter hårda meningsutbyten passade hanna på att visa ägorna för calle som aldrig tidigare varit här ute.

IMG_1842 IMG_1833_liten IMG_1861 IMG_1858
hannas och richards landställe (som egentligen består av flera hus) är verkligen en dröm. omgivningarna, husen och inredningen är verkligen så mycket landet man bara kan tänka sig. men så har de också slitit i åtskilliga timmar för att rusta upp det till beboelig status.

IMG_1867 sedan var det dags att klämma in sig i bilen och åka iväg på en loppistur.

IMG_1870 IMG_1888 IMG_1878 hanna visar stolt upp ett av sina loppisfynd. jag råkade visst gå loss på lite väl många emaljerade burkar och byttor, men sånt är ju lätt hänt.

IMG_1891 efter några timmars loppisletande var vi hungriga som vargar och åkte in till stan för att få något i magen och för att proviantera för kvällens begivenhet, nämligen årets första kräftskiva.

to be continued ...

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall