lördag, maj 18, 2013

vi går på roller derby

jag lider inte av några som helst sportdåre-tendenser men när det  – sport eller ej – vankas nya upplevelser är jag inte den som är den. så när hanna för några veckor sedan föreslog att vi skulle gå på roller derby omfamnade jag tanken direkt.

så vi tog en liten utflykt till flemingsberg där det hela skulle gå av stapeln. eftersom våra geografiska kunskaper om området var aningen bristfälliga fick vi fråga om vägen. den första personen vi mötte var en bedagad äldre herre i konduktörsdräkt anno 1950 som gestikulerade och sluddrade obegripligheter. vi tror att han eventuellt försökte stoppa oss, men man kan inte så noga veta med äldre herrar i suspekt klädsel klockan elva på förmiddagen.

person nummer två vi frågade om vägen skickade oss i någotsånär rätt riktning medan han glatt avslutade konversationen "godnatt då!". den tredje personen vi frågade hade precis ramlat och slagit i huvudet, så "han är nog inte till någon större hjälp, tjejer" som hans vän snällt upplyste oss. efter denna smått surrealistiska vandring hittade vi till slut sporthallen. eftersom vi var ute i synnerligen god tid satte vi oss i en skogsdunge och drack bubbel och smidde semesterplaner för 2014. hanna vill rassla med guldarmband och vara klädd i guldsandaletter och långa svala klänningar på semestern så vi enades om att franska rivieran kanske kan vara något.
rollerderby this way wood anemones i väntan på rollerderby i väntan på rollerderby

åter till själva sporten. rollerderby är en lagsport som går ut på att man ska åka runt en oval bana på gammaldags hederliga rullskridskor på fyra hjul och plocka poäng medan man hindrar det andra laget från att göra detsamma. jammern tar poäng genom att varva det andra lagets blockers, som i sin tur har i uppdrag att släppa igenom sin egen jammer men göra livet surt för det andra lagets jammer medelst tacklingar och slug list. överraskande roligt blev betyget.
visättra sporthall stockholm roller derby

hanna var i och för sig lite besviken över att de tävlande inte hade spökat ut sig i ansiktsmålning och klädedräkt mer, så som hon hade hört av en klasskompis att vissa lag gör. inte heller vann vi i lotteriet.vi köper lotter på rollerderby

men å andra sidan fick vi se ett par rediga tacklingar på plan så det samlade betyget på dagen blev ändå en stor tumme upp.
roller derby

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall