söndag, juni 05, 2011

har bytt hipster mot skogsmulle

landet4
efter en synnerligen hetsig vår bestämde jag och tomas oss för att ta lite välbehövlig semester, så vi tog tåget upp för att hälsa på tomas föräldrar. när man är framme hälsar 90 kilo golden retriever välkommen.

landet5
tomas föräldrar gillar alltså djur. det här lilla tillskottet, en australian shepherd, var bara 9 veckor och redan helt oemotståndlig. sedan var det dags att inkassera tomas pappas julklapp (en veckas jobb på vårt landställe) så vi packade ihop oss i bilen, med packning, katter och allt, och puttrade ner mot sörmland.

landet2
på landet konstaterade jag att lupinerna koketterar och har sig så att man ska tycka att de är värda att spara. men se den gubben går inte, ni kommer åka lång väg. så fort jag har grävt upp alla triljoners plantor vill säga. upptäckte också att vi faktiskt har två pioner också. två saker jag inte behöver gräva upp, det var ju skönt.

landet6
som stadsbo (och, misstänker jag, med begynnande hejnusläpperjagalltvadungdomheter) tycker jag att det rätt maffigt att ha naturen precis inpå knuten. jag blir imponerad av nästan allt. hackspettar, tranor och svalor till exempel. ormbunkar blir jag inte sådär jätteexalterad av kanske, men det är ju tufft att stöta på ett köttätande sileshår ute på skogspromenaden! eller är det mina fem högskolepoäng i floristik och faunistik som gör sig påminda här? ehhrrm, och där kom ännu ännu ett töntavslöjande...

landet3
jag blir ju väldigt imponerad av folk som kan göra saker med händerna också. som att kitta fönster till exempel. tomas pappa lärde ut hemligheterna till tomas. själv var jag upptagen med att röja i köket. men eftersom det finns många fönster och en stor glasveranda på huset så misstänker jag att även jag jag kan kvala till vm i fönsterkitt när allt är klart.

landet1
men nu var det ju inte bara jobb som gjordes. johanna med pojkvän dök upp och höll oss sällskap (och hjälpte till att jobba. det var så pass välkommet att jag och tomas nu filar illasinnade planer på hur vi kan lura ditt resten av bekantskapskretsen för att sätta dem i arbete). be alltså very aware!

landet7
från johanna fick vi förresten den här grattistillandställepresenten. ett helt fantastiskt pussel med kungafamiljen på. helt rätt i tiden skulle jag säga.

translation:
we spent our holidays at our summer house, cleaning inside and restoring our old windows.

2 kommentarer

Helen sa...

Myset! Jag blir inspirerad till att plantera ut min köttätande växt nedanför husknuten, tror att alla reagerar positivt på de små liven!

Hälsa lupinerna!

nostalgifabriken sa...

bara gört! den blir glad, du blir glad och alla andra blir också glada. it's a win-win.

© nostalgifabriken
Maira Gall