måndag, maj 23, 2011

inkasserar vuxenpoäng

mera landet
att ha ett landställe, det är vuxenpoäng det. att behöva åka kommunalt till det är mindre vuxet. har aldrig känt ett behov av att skaffa lapp. inte förrän jag promenerade från bussen med 10 liter vatten kluckande i packningen och insåg att det här var ganska jobbigt. speciellt om man ska ta med sig sina katter (varav den ena väger stadiga 6 kilo).

mera landet
landstället har tillhört min bättre hälfts morföräldrar. de var rätt flitiga i trädgården – till höger i bilden ser du bland annat ett ginkgoträd. inte direkt torparträdgård formulär 1a, men jag gillar det! det här året ska vi ta gulla lite med taket, så trädgården får vänta lite.

mera landet

mera landet
och sedan ska det förklaras krig mot lupinerna. de må se småttiga och gulliga ut nu, men vänta bara. i augusti har de tagit över hela trädgården.

mera landet
jag min (o)vana trogen bedrev trädgårdsrensning i fel ände och plockade lite fägring istället. sedan kom jag på att gullvivor kanske var fridlysta, så jag blev tvungen att googla runt lite för att veta om man skulle smyga med fångsten eller stoltsera med den på väg hem till stan igen.

mera landet
när man är ledig finns det tid för förkovran. jag skippade dock boken om franska revolutionen till förmån för metro 2033 som var så spännande att jag knappt kunde släcka lampan. atombombsdystopier i moskvas tunnelbana trodde jag inte var min kopp chai men det var det tydligen.

mera landet

mera landet
ååhh, det lantliga myzet! som stadsråtta är man ju inte bortskämd med det här. första gången vi sov över misstog jag lövsus i träden som bilar från landsvägen som går förbi ett par kilometer om stugan. pinsamt...

mera landet

translation:
we spent our last weekend at our summer cottage. relaxing deluxe!

5 kommentarer

Helen sa...

Underbart! Ser fram emot fler bilder i sommar, särskilt på lupinerna som jag hoppas vinner kampen om trädgården!

Kentson sa...

Jättefint hus, verkligen. Måste kolla dit på pils!

nostalgifabriken sa...

@helen: är det lupiner du vill ha, ojoj, jag ska ge dig lupiner! @kentson: ja, det är bara att kvista över! vi kommer nog vara där hela sommarn.

Helen sa...

It's on!

Hanna sa...

det ser fantastiskt ut. den gröna tapeten - oj, oj! hemskt fin. och jag misstänker att jag nu också måste googla lite kring det här med gullvivor...

© nostalgifabriken
Maira Gall