torsdag, augusti 18, 2016

midsommar del två

som utlovat kommer del två av emmas midsommareskapader. kortfattat kan man väl säga att vi under midsommarhelgen bockade av allt som kan förknippas med sommar på landet.
24062016-IMG_8645
diverse blomspaning till exempel. lagom till midsommar hade vår gigantiska schersmin precis slagit ut. alltså doften! (mindre trevligt var alla bladlöss som flockades. verkar tydligen vara ganska svårt att få bort så får väl gilla läget).
25062016-IMG_8649 spanade även på lite mer pioner. just dessa fanns på tomten innan vi flyttade in, men är i dagsläget skymda av träd. planen är att flytta dem till husknuten, fast jag hört att det typ är omöjligt att flytta pioner och få dem att blomma igen. otroligt snarstuckna växter det där ...
25062016-IMG_8656
fick mig ett litet dopp också. denna gång var det mycket varmare än i början av juni, faktiskt riktigt trivsamt.
IMG_8682 25062016-IMG_8678 (kopia)
fick även användning för det gamla talesättet "ingen landetvistelse utan loppisfynd". oklart vad användningen av den gamla kartonglådan ska utgöra, men den var ju så fin. och kunglig hofleverantör och allt!
IMG_8706
kan för övrigt verkligen rekommendera marielunds hem och antik i vingåker. inte bara för att loppisen huserar i en urtjusig sekelskiftesvilla, det mesta är noga utvalt och dessutom till facila priser. det tackar vi för! helt underbart förresten att handla på loppisar som tar swish, älskar när gammalt möter den bästa sortens nytt.
IMG_8692 IMG_8693
klippte till på ett par rediga pinnstolar i festlig färg. nu är det bara övrigt bohag som fattas på utsikten.
IMG_8711 IMG_8709
livet på landet är ju inte bara ett liv i sus och dus. nedan kan skådas riktigt hästarbete med gräsmattan. vår gräsmatta är ett under av växtkraft och måste hållas efter minutiöst för att inte explodera av klorofyll. inte så konstigt med tanke på att man befinner sig på en av de mest bördiga åkermarkerna i hela landet, gammal sjöbotten och allt. det här med elektriska maskiner kommer inte naturligt för mig (kanske syns i mitt krampaktiga handlag) men fick en snabbgenomgång av calle i hur en tvåtaktsmotor fungerar så förhoppningsvis får jag inte panik om den någon gång inte skulle starta. notera också de töntiga solcellslamporna i gräsmattan, de jag svor på aldrig skulle hamna i min soon  to be mödosamt återskapade torpträdgård. detta är alltså vad ett begränsat utbud av butiker parat med onödigt shoppingbehov gör med själen.
Untitled
när jag ändå var i de präktiga tagen passade jag även på att städa ut övervåningen. tanken är att flytta upp sovrummet så småningom.
IMG_8780
vi åt såklart en massa mat också. grill vareviga dag. och prosecco. förmodligen inget som livsmedelsverket rekommenderar. så don't try this at home, kids.
IMG_8734
men frukt borde väl vara ok? även om den råka ligga på lite glass? vi säger väl det, va?
IMG_8788
eftersom det var midsommar var ju vädret därefter. ganska bra ändå, för då får man ligga länge och dra sig i sängen med katter och typisk landetdeckare.
26062016-IMG_8761 26062016-IMG_8755 IMG_8750
och det var den rafflande avslutningen på midsommarfirandet anno 2016.

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall