söndag, augusti 17, 2014

maxar skiten ur sommaren

alltså, vilken somrig sommar vi haft! somrigaste sommaren på evigheter känns det som. det fantastiska vädret är såklart en starkt bidragande faktor, men också det faktum att jag för en gångs skull vågade ha semester i sverige. tror att beslutet mognade efter förra årets semester vars första dag började i atlanta och sista dag spenderades i miami. addera sedan lite jetlag på det och du kan förstå att det inte var helt optimalt läge på jobbet den där första dagen på jobbet efter semestern. för att inte tala om att man hade missat en massa saker som hänt hemma, exempelvis annual white russian marathon.

egentligen finns det ju inget som går upp mot svensk sommar när den är på rätt humör. detta påstående bevisades under en av mina sista semesterveckor. då åkte vi upp till calles landställe i mockfjärd. rena sverigedrömmen som synes. huset rakt fram är lisstugu, dalmål för lillstugan. jag kallar det katthotellet. där bor rutan och tårtan i ett alldeles eget hus eftersom calles mamma är allergisk.
IMG_3815liten IMG_3820liten
grannarna lär kolla snett på mig bakom gardinen när stockholmaren är ute och rastar sina katter i koppel. vad grannkatten tänker vill jag inte ens veta.
IMG_3834liten IMG_3824liten IMG_3858liten
vi höll grillen varm varje dag. obligatoriskt på semestern om du frågar mig.
IMG_3837liten IMG_3842liten IMG_3855liten
istället för teveunderhållning: titta på solens sista strålar och observera dimmans färd över fälten. mycket stämningsfullt, harmoni deluxe, livsnjuteri, ja du fattar.
IMG_3843liten IMG_3748liten
IMG_3741liten
IMG_3864liten
IMG_3893liten
på dagarna brände vi runt i hela dalarna. utflyktsmål, loppisar och auktioner hann vi med. vi var också hos min faster i ludvika och hjälpte till att rensa bland hennes prylar i sommarstugan. jag ska vi sa vad vi fick med oss lite senare.IMG_3751liten
en dag utflyktade vi till exempel till hildasholm, läkaren axel munthes frus hem, som ligger otroligt vackert intill sjön siljan. caféet på hildasholm har för övrigt det bästa systemet någonsin. man beställer vad man vill ha och får allt nedpackat i en gullig liten korg så att man kan gå och sätta sig precis var man vill i den vackra trädgården. önskar att något parkcafé i stockholm anammar detta snarast!
IMG_3758liten IMG_3770liten IMG_3761liten
ett och annat dopp om dagarna hann vi också med. IMG_3779liten IMG_3802liten IMG_3784liten
det här är vad jag tycker om att bada i annat än bassäng.
IMG_3792liten
men när det är 25 grader i vattnet är det bara att kapitulera. om än något motvilligt.
IMG_3798liten IMG_3809liten
efter den här semestern är jag redo för hösten! eller kommer åtminstone inte att hata den lika intensivt  som jag brukar göra.

2 kommentarer

Anna sa...

Alltså, det finns ju ingen som skriver så underhållande som du! :D

Emma Danielsson sa...

@anna: åhå, en får tacke! ibland får man ju till det, he he.

© nostalgifabriken
Maira Gall