torsdag, mars 07, 2013

hejdå malmgårdsvägen

imorgon flyttar jag från malmgårdsvägen. på många sätt har det varit mitt absoluta drömboende, med många gamla bevarade inredningsdetaljer, kakelugnar, underbar trädgård och en fantastisk historia som sträcker sig över flera hundra år. det är ett stycke landet mitt i stan och jag är så oerhört tacksam över att åtminstone en gång i livet ha fått bo så här.

vår osv.
att vakna på morgonen och endast höra trädsus och fågelkvitter.

vår osv.
att kunna äta frukost utomhus så fort det varit fint väder.

midsommar 2012
grill i trädgården
kräftskiva på lower ringside kräftskiva på lower ringside
att kunna ha grillbaluns och kräftskivor i trädgården. 

rött plock i trädgården
att plocka obegränsade mängder rabarber, hallon, vinbär, äpplen och päron.

samtidigt är lägenheten en påminnelse om mitt liv med tomas. han bodde inte här så länge, men tanken var ju att vi skulle det. det är en ständig påminnelse om det som aldrig blev av. på många sätt har jag gått vidare med mitt liv och vissa saker, som tidigare låg och skavde på fel ställe, har äntligen fallit på plats.

men jag vaknar fortfarande upp i samma rum där tomas berättade för mig att hans känslor inte längre räckte till. och på något märkligt sätt finns det alltid i bakhuvudet, hur fin än lägenheten är. så jag är redo för ett nytt kapitel i mitt liv. vilket förmodligen innebär nya jobbiga grannar, sunkiga privatvärdar och min nya killes hemska svarta lädersoffa (som inte fick plats på malmgårdsvägen, men som tyvärr får plats i nya lyan). men bortsett från det tror jag att det kommer bli super!

2 kommentarer

Natalie from Toronto sa...

I’ve been reading your blog (courtesy of Google Translate) for over a year now and really enjoy it. Even with the (sometimes) choppy translation, I enjoy your thoughtful writing and I love looking at your photos. I just wanted to say how happy I am for you and this new chapter in your life and wish you all the best!

Emma Danielsson sa...

hi natalie! thank you for your kind words and thank you for reading my blog! it's a sweet surprise for me to know that i have foreign readers. maybe it's time to install a proper translate widgt on my my blog :)

© nostalgifabriken
Maira Gall