söndag, juli 01, 2012

midsommar i stan

att fira midsommar i stan har blivit lite av en tradition. årets stora fråga var dock: hur toppar vi 2011 års upplaga? ptja, sa vi, vi kan väl åtminstone försöka? till vår hjälp hade vi ett gäng faktorer som kunde hjälpa oss över målsnöret.

location, location, location sägs ju vara en bidragande faktor till framgång. så, låt mig presentera the crime scene: undertecknads trädgård. vilket skulle visa sig vara ett väl valt ställe, speciellt som att vi senare fick sällskap av två andra midsommarfester. grannar med eventuella klagomål fick svårt att avgöra vem det var som lät mest i sommarnatten – det tackar vi för!
IMG_6939
dags att bekanta sig med midsommarmaten. den bestod bland annat av sill i alla tänkbara former, även vegetarisk.
IMG_6887
IMG_6890
IMG_6925
björn var självutnämnd grillmaestro. IMG_6969
hanna aka bekantskapskretsens martha stewart hade bakat mycket god efterrättspaj. bagarn tog om tre gånger. hanna blev mäkta stolt.
midsommar 2012 tårta liten
vad kan sägas om vädret då? sol, varmt och helt enkelt perfekt. sällskapet var det inget fel på heller. en salig blandning av kommunalanställda, bokfolk, lagens långa arm, kamerainnehavare och nykära.
IMG_6937 IMG_6903
IMG_6906
IMG_6897
och humöret då? på topp skulle jag vilja hävda.
IMG_6914 midsommar 2012
till och med solnedgången var perfekt. midsommar 2012
håll i hatten! eller fezen.
midsommar 2012
midsommardagen, som tack och lov inte innehöll minsta tillstymmelse till fint väder, spenderades horisontalläge i sängen. jag kollade film. midsommardagen
och kollade gårdagens polaroidminnen. polaroidkameror är ju riktigt fina grejer. om man lyckas få tag på film vill säga. just dessa bilder är tagna av en polaroid image/spectramidsommar 2012 i polaroidformat liten
och det var den midsommaren.

2 kommentarer

Emma sa...

Vilka härliga bilder du tar. Den där himlen var ju helt overklig, så häftig! Nu fick jag se din gammalsvenska tapet också! Fint :)

Emma Danielsson sa...

tack emma! visst var himlen cool?! älskar tapeten, det är en väldigt bra sovrumstapet. den är lugnande och det känns som om man bor i en kokong.

© nostalgifabriken
Maira Gall