lördag, december 10, 2011

härligt på häringe

som du kanske märkt har det blivit en hel del mobilbilder i bloggen på sista tiden. fotar jag någonsin med min systemkamera längre? jaaadå, fast det tar ju en massa tid att redigera bilder och sånt och eftersom jag är en lat digitalist gånger två väljer jag nästan alltid den enkla utvägen.

årets appfavorit är som synes instagram, ett fotofilter och kombinerat fotocommuntiy. om du inte redan följer mig så gö'rt. jag heter nostalgifabriken. fast nu är jag lite sur på min telefon efter att ha uppdaterat till  det nya operativsystemet i iphonen. det gör att alla bilder som inte är tagna direkt i instagram blir lågupplösta. så i veckan ägnade jag mig åt lite hederlig bildredigering istället. först ut är mitt och jennys besök på häringe slott i somras.häringe slottbyggnaden har medeltida grund, poolen är inte fullt lika gammal. den byggdes på 30-talet av slottets dåvarande ägare, torsten kreuger, och var faktiskt sveriges första utomhuspool av olympiska mått. han lät också installera en rutschkana från slottets andra våning, som (tyvärr) togs bort av slottets senare ägare. vad jag och jenny pysslade med därute? jo, en hel del sånt här: häringe slott och sånt här: häringe slott sommaren måste vara någon slags lågsäsong, för vi var i princip ensamma gäster på hela slottet. i trädgården var det bara vi, några rosor och ett och annat gigantiskt foto av jacob felländer. häringe slott häringe slott vi gick runt i omgivningarna och låtsades vara slottsfruar. samt smidde megalomaniska planer på att bli superrika så att vi kunde bli slottsfruar på riktigt. fast vi båda konstaterade rätt snabbt att ingen av oss hade valt rätt karriär för det. häringe slott häringe slott häringe slott när kreuger senare anklagades för förskingring sålde han slottet till sin bästa vän i hopp om att senare få köpa tillbaka det. glöm och dröm, sa den nye ägaren karl-axel wennergren. istället gav han slottet till sin fru marguerite med utropet "häringe is yours, baby!". marguerite verkade vara en mycket speciell kvinna och är en av flera personer som påstås spöka på slottet. hon spottade inte i glaset och älskade festligheter, så när det vankas rajraj på slottet är det många som påstår att de har sett henne. häringe slott hon gillade inte heller barn, men hundar var hon överförtjust i. vid ett tillfälle hade hon 16 chihuahuaor samtidigt. häringe slott hon hade också ett antal tama rådjur. häringe slott det bästa med häringe är att man har tillträde nästan överallt i hela slottet. det är som att vara hemma fast bättre – man kan slänga sig i soffan och läsa eller spela något av sällskapsspelen som finns. passa på under sommaren då du kan hitta övernattning till riktigt bra priser. häringe slott

2 kommentarer

Emma - EoE diary sa...

Vilka häriga bilder (som vanligt)! Jag blev riktigt såld på att åka dit i sommar och köpte presentkort på deras afternoon tea att ge i julklapp. Tack för tipset!

nostalgifabriken sa...

@emma: tack! att åka dit gör du helt rätt i! har hört att stället gör sig bra även vintertid.

© nostalgifabriken
Maira Gall