lördag, oktober 05, 2013

roadtrip i usa 9: bland bluegrass och likkistor i floyd, virginia

carter family fold, va carter family fold, va
här står vi i obygden och förevigar en ombyggd lada efter en synnerligen oskyltad resa längs med clinch mountain, virginia. the carter family fold är en konsertlokal som byggts av medlemmar i the carter family och varje lördagkväll bjuds det på country, gospel och old time music. alkohol är förbjudet, precis som elektriska instrument. den enda som har fått spela på the fold med elektrifierade instrument sägs vara johnny cash. perks som tillkommer när man är ingift i countryns förnämaste familj?

nästa stopp: floyd, virginia!

IMG_0241 friday nite jamboree, floyd, va IMG_0249
floyd ligger i blue ridge mountains, min favoritbergskedja som du kanske vet, och gillar man bluegrass har man hamnat rätt. i den kombinerade diversehandeln och fiket floyd country store bjuds det på jamboree varje fredag. denna alkoholfria musiktillställning börjar med en timmes gospel för att sedan bli lite mer dansvänlig.

friday nite jamboree, floyd, va
vi noterade att floyd också verkar ha sin beskärda del av hippies. de här prylarna, gjorda av en lokal konstnär, smyckade fasaden på green man inn där vi bodde. ägaren var för övrigt medlem i ett kringresande teatersällskap och vi fick senare veta att han också anordnade stadens spökvandringar. floyd är skolboksexemplet på en levande småstad; glada människor, ett rikt kulturliv och en fin liten farmer's market med allehanda närodlade/ekologiska/hemgjorda varor. svag för småstadmys tänkte jag att det här måste vara det optimala stället att slå sig till ro efter pensioneringen. fast sen såg jag lite märkliga grejer till salu i stadens second hand butik (bland annat en likkista) och tänkte att, nej, jag fortsätter nog leta efter ett annat happy place.

nåväl, vi klädde om och fräschade oss upp en smula och var sen redo att lyssna på lite musik.friday nite jamboree, floyd, va friday nite jamboree, floyd, va IMG_0186
rolig bonus: det måste ha varit någon musikfestival i stan, för hela bygatan var full av band som spelade och sjöng.

friday nite jamboree, floyd, va (small) älskade förresten de här små herrarna. gillar även raden av kollektivt ogenerat gloende i bakgrunden. very småstad-ish.

friday nite jamboree, floyd, va sedan var det dags att bänka sig för lite hederligt gospel.

friday nite jamboree, floyd, va IMG_0164 och sedan brakade dansen igång. jag och johanna var uppe och stuffade en aning, men vi lyckades aldrig få bukt på dansstegen.

friday nite jamboree, floyd, va
sedan gick vi till ett ställe där de serverade öl och såg solen gå ner över bergen. sammanfattningsvis en mycket bra kväll!

Inga kommentarer

© nostalgifabriken
Maira Gall